Ibernice MacBean

Ibernice MacBean is een veelgevraagde lead- en backingzangeres en geniet vooral bekendheid in Nederland en België. Ze studeerde af aan het Conservatorium van Rotterdam en maakte zich diverse muziekstijlen eigen: zowel pop, jazz, soul als wereldmuziek. Ze zong samen met flink wat nationale en internationale artiesten en werkte als backing vocaliste mee aan tal van bekende tv-programma’s in België. Talrijke keren stond ze op het podium in het Fakkeltheater te Antwerpen, als zangeres van een jazztrio met pianist-legende Jack Van Poll. In november van 2012 betoverde zij samen met het Johan Clement-trio het publiek in een uitverkochte Music Village te Brussel. En daaruit moest iets moois groeien: in het voorjaar van 2013 verscheen haar allereerste solo (jazz-pop) album “Little Black Curls”. Afgelopen jaren tourde ze als backing vocal met Soulsister.  In 2019 & 2020 tourde ze als soliste met het Vlaams Radiokoor (VRT).

Vocal coach

Na haar afstuderen als docerend en uitvoerend musicus bleef zij zich ook als vocal coach ontwikkelen. Zij studeerde van 2012 – 2015 aan het Complete Vocal Institute in Denemarken en is een gecertificeerde CVT-docente. Al haar expertise deelt ze met haar muziekstudenten op AMP Rotterdam en haar studenten van het conservatorium van Gent in Belgie. Ibernice is sinds 2013 hoofdvak docent/gastprofessor popzang aan het Koninklijk conservatorium van Gent. Sinds 2019 ook op Codarts, het Conservatorium in Rotterdam.

Ibernice is ook werkzaam voor diverse tv-programma’s: al 5 seizoenen de vaste vocal coach voor The Voice Van Vlaanderen en Belgium’s Got talent. Ze begeleidt ook de kandidaten van The Masked Singer, een nieuw TV programma (komend najaar VTM).

 

Agenda

Booking & Info

    ik ga akkoord met de privacy policy