Guy Swinnen

Samen met zijn GUY SWINNEN BAND (Guy, David Piedfort, Bart Buls en Marcus Weymaere) gaat Guy Swinnen in 2024 op tour langs de zomerfestivals – dit met zijn nieuw werk in de hand. Hij brengt een bloemlezing uit zijn eigen oeuvre (o.a. The Scabs), maar covert hij ook op onnavolgbare wijze zijn eigen helden. Zo laat hij ons de songs horen die van hem de muzikant gemaakt hebben zoals we hem vandaag kennen.

‘Rock ain’t dead’ gaat een show worden waar uw oren gaan van flapperen en waar bewezen gaat worden dat euh… rock nog niet dood is.

Guy Swinnen is multi-inzetbaar: BAND / DUO / GUEST / THEATER (zie theater)

 

Biografie

Aanvankelijk scoorde hij hoge ogen met de legendarische THE SCABS die tot tweemaal toe een plaats wisten te veroveren op de affiche van Torhout/Werchter (’83 en ’92) en die drie gouden albums op hun conto hebben. Hun evergreen ‘Hard times’ staat nog jaarlijks in allerlei lijstjes en is vaste kost in elk zichzelf respecterende gitaarschool.

In 1997 startte hij een solocarrière en bracht hij al zeven albums uit. Met het laatste album ‘Rock ain’t dead (it just smells funny)’ keert hij met de Guy Swinnen Band terug naar zijn oude liefde, de rock & roll. Met de huidige bezetting van deze groep heeft Swinnen naar eigen zeggen terug een vriendenkliek te pakken die muzikaal op één lijn zitten. GSB is een goed geoliede rockmachine waar het speelplezier van af druipt en dat is ook te merken op hun recentste album en hun vele concerten. ‘The band is undeniable’ zei een New Yorkse collega ooit.

In 2005 won hij het survivalprogramma ‘Stanley’s Route’ en in 2015 wist hij vriend en vijand te overtuigen in de allereerste jaargang van ‘Liefde voor muziek’, dat maar om aan te tonen dat hij van meerdere markten thuis is. Hij is ook sinds 2010 een overtuigde peter van Te Gek!?, een organisatie die zich inzet om het taboe rond geestelijke gezondheid te doorbreken.

Sinds het overlijden van Willy Willy in 2019 werd er voor The Scabs een pauze ingelast en wordt er volop ingezet op de Guy Swinnen Band. De band spaarde kosten nog moeite en nam in 2022 met Werner Pensaert het nieuwe album ‘Rock ain’t dead (it just smells funny)’ op.

De ritmesectie Marcus Weymaere (drums) en Bart Buls (bas) gaan al een tijdje mee bij GSB. David Piedfort (gitarist) zorgt ook al enkele jaren voor een divers gitaargeluid dat Guy de mogelijkheid geeft om zowel country getinte songs, singer-songwriter materiaal als rechttoe rechtaan rock te spelen. Een concert van Guy Swinnen Band is altijd de moeite. Je ontdekt er zijn eigen songs, er passeert al wel eens een gekende of minder gekende classic rock parel en een occasionele Scabs song.

 

Discografie

“Skintight” (1981) – “The Scabs” (1983) – “Droyne” (1984) – “Royer’s Roundhouse” (1986) – “Jumping the Tracks” (1988) – “Royalty in Exile” (1990) – “Live Dog” (1991) – “Hard to Forget – 17 years of Rock” (1992, verzamelalbum) – “Four Aces and a Joker” (1994) – “Favourites” (1997, verzamelalbum) – “Live at the AB” (2001) – “The Scabs Box” (2003, boxset) – “Dog Days Are Over” (2007) – “Ways of a Wild Heart” (2012) – “The Early Years: The Vinyl Box” (2015, boxset met heruitgaven van vroege albums) – “Summer is Gone” (2016)

Solo: “Alleen voor jou” (1993) – “No Time for Talking” (1996) – “Another Side of Me” (2002) – “An Unfinished Story” (2006) – “Puur” (2010, livealbum) – “My Side of the Bed” (2014) – “Me Time” (2017)

 

Ook in 2024 is GUY SWINNEN BAND exclusief te boeken bij TTT ARTISTS.
Formules en tarieven op aanvraag.

 

Guy Swinnen - Guy Swinnen Band - The Scabs
Guy Swinnen - Guy Swinnen Band - The Scabs
Guy Swinnen - Guy Swinnen Band - The Scabs
Guy Swinnen - Guy Swinnen Band - The Scabs
Guy Swinnen - Guy Swinnen Band - The Scabs
Guy Swinnen - Guy Swinnen Band - The Scabs
Guy Swinnen - Guy Swinnen Band - The Scabs
Guy Swinnen - Guy Swinnen Band - The Scabs
Guy Swinnen - Guy Swinnen Band - The Scabs

Agenda

Booking & Info

    ik ga akkoord met de privacy policy