The Dinky Toys

Biografie

The Dinky Toys XXL

 

Samen met Soulsister, De Radio’s en Clouseau, behoorden The Dinky Toys tot de populairste bands van de jaren ‘90.

Van 1991 tot en met 1994 schudden ze elk jaar dè Belgische zomerhit uit hun mouw:

 

– My day will come (’91)

– I can’t keep my hands off you (’92)

– Out in the streets (’93)

– Declaración de amor (’94)

 

Tussendoor scoorden ze ook nog top 10 hits met:

One more try (’91), The test of time (’92) Since you’re back in town (’92) Three little birds (’93) en love’s embrace (duet met Khadja Nin) (’93)

 

In totaal stonden ze maar liefst 155 weken in de ultratop.

 

The Dinky Toys wisten de kracht van een tot de verbeelding sprekend imago maximaal te benutten… Voor hun kleurrijke outfits werkten ze samen met Walter Van Beirendonck, die later ook U2 van een garderobe voorzag.

 

Ze hadden daarenboven ook nog eens een uitstekende live-reputatie. Zo wonnen ze in 1994 de zamu-award (voorloper van de MIA’s) voor beste live-act.

 

25 jaar na de release van hun debuutsingle herenigde de groep zich vorig jaar voor een eenmalig concert op het Nostalgie Beach Festival in Middelkerke. Het werd een

wervelend en felgesmaakt wederoptreden, de 15.000 aanwezigen gingen collectief uit hun dak! Een energieke partyband met 2 handenvol eigen hits die de tand des tijds met glans hebben doorstaan, zo lopen er niet veel rond. The Dinky Toys hebben nog niets aan panache ingeboet, integendeel. Na de unaniem enthousiaste reacties op dit concert willen ze zich eindelijk aan een nieuwe uitdaging wagen.

 

Met een uitgebreide bezetting (waarmee ze ook aantraden in Middelkerke) gaan ze volgende zomer op tour. Dit zeventienkoppig collectief zorgt voor 90 minuten  stomende grooves met een sound die bij elke muziekliefhebber in de smaak zal vallen. Hun mix van Reggae, R&B, Pop, Afro beats, Soul, Flamenco,  Gospel en nog een hoop andere genres werkt aanstekelijker dan ooit.

De hitmachine is back

 

Agenda

Er zijn momenteel geen concerten gepland.