Ibernice MacBean

BIOGRAFIE

Ibernice MacBean heeft zich tijdens haar studie aan het Rotterdams Conservatorium vele muzieksoorten eigen gemaakt. Ze ontwikkelt zich als jazz- en popzangeres en verdiept zich in wereldmuziek. Reden genoeg voor Zap Mama om Ibernice vlak na haar afstuderen uit te nodigen voor een tour door Europa. Deze ervaring opent vele deuren. Inmiddels is zij uitgegroeid tot een opvallende podiumverschijning met een eigen geluid.
In België heeft ze gewerkt met coryfeeën als Paul Michiels, Dirk Brossé, Natalia (meets En Vogue & Shaggy Sportpaleis 2008), Sandrine, Gunther Neefs, Coco Jr, Miguel Wiels, Belle Perez en Brahim (Eurosong 2008). Verder werkte ze mee aan concerten van Spandau Ballet-zanger Tony Hadley, J.T. Taylor van Kool & the Gang, Mark King van Level 42 en ook Marco Borsato tijdens Nekka Nacht 2004.
Van 2000 tot 2004 reist ze langs de Nederlandse theaters met de populaire Motown-theatersoulshow R.E.S.P.E.C.T.

In 2002 zingt zij in de Amsterdam Arena ter gelegenheid van het huwelijk van de Nederlandse kroonprins met Maxima Zorreguieta.
Datzelfde jaar reist zij als één van Sergio’s ‘Ladies’ naar Estland om namens België deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival.
Onder leiding van de Belgische top-dirigent Dirk Brossé zingt ze in een uitverkocht Paleis voor de Schone Kunsten in Brussel samen met Jean Bosco Safari en The African Children’s choir.

In 2004 heeft Ibernice wederom de eer om onder leiding van Dirk Brossé het publiek te bekoren tijdens het muziekgala ‘The Comcerts’ in het Kuipke te Gent. Zij zorgt samen met Joost Zweegers van Novastar en Sarah Bettens voor vocale hoogtepunten tijdens een weergaloos concert.
In 2004 en 2005 toert Ibernice met de wereldmuziekgezelschappen ‘Coast to Coast’ en ‘Atraversando’ langs de Culturele Centra van België. Tijdens deze voorstellingen laat Ibernice zich van een verrassende artistieke kant zien door op zoek te gaan naar haar Surinaams-Afrikaanse muzikale roots.

Als freelance zangeres blijft Ibernice verrassen met zeer uiteenlopende projecten. Zo zingt ze enkele jaren als lead-zangeres met CocoJr in zijn Live Dj-project Truephonic. Kruipt ze in de huid van de tijdloze sterren van de Motown sound in het aanstekelijke Motown Supremacy en zingt ze in april 2011 met veel plezier de backingvocals bij ‘5 jaar Stan van Samang’ in de Lotto Arena te Antwerpen.
In december van 2010 wordt ze wederom uitgenodigd door het Nationale orkest van Belgie als soliste tijdens hun onvergetelijke kerstconcert.
In oktober van 2011 zingt zij als gastsoliste met o.a Kate Ryan in het Kuipke te Gent o.l.v Dirk Brossé met Orchestra Prima La Musica.

Ibernice wordt ook regelmatig gevraagd als jazz zangeres. Zo stond ze in 2011 in het Fakkeltheater te Antwerpen waar ze samen met Jack van Poll (piano) en Janos Bruneel (contrabas) het publiek muisstil kreeg met hun trio-reis door de muzikale juweeltjes van de jazzmuziek.
Ook in 2012 gaat ze weer met Jack op zoek naar de mooiste muzikale paden om samen te bewandelen.
In november 2012 brengt zij samen met het Johan Clement Trio een uitverkochte Music Village in Brussel in vervoering.
En in het najaar van 2012 gaat er een droom in vervulling en neemt zij haar debuut jazz-album op met pianisten Jack van Poll (B) en Johan Clement (NL), contrabassist Bart de Nolf (B), gitarist Marty Townsend (USA), trompettist Gino Lattuca (It.) en drummer Marc Schenk (NL).
Ook Paul Michiels en Brahim leveren een geweldige bijdrage.
In april 2013 heeft de release van “Little Black Curls” plaatsgevonden in The Music Village te Brussel.
Naast de concerten met haar trio is Ibernice nog steeds regelmatig gastsoliste, zoals in september 2013 met Orchestra Prima La Musica o.l.v topdirigent Dirk Brossé.

Ibernice heeft de afgelopen jaren veel gewerkt voor de Vlaamse televisie, als zangeres maar ook als Vocal coach bij diverse tv-shows,
o.a bij ‘Can you Duet’, ‘Op zoek naar Maria’ en in het najaar van 2011 ‘Domino de zoektocht’.
Op dit moment is Ibernice de vaste Vocal coach van ‘The Voice van Vlaanderen’.
In dit populaire tv-programma staat ze de kandidaten van Koen Wauters, Natalia, Alex Callier&Jasper Steverlinck zangtechnisch bij.

Agenda