Brahim

Biografie

IDOOL

Brahim Attaeb, was ongetwijfeld dé meest besproken kandidaat van de hele Idool 2003-reeks. Met zijn robotachtig moonwalk-pasje en opvallende mutsjes werd deze jongeman uit Torhout meteen het gespreksonderwerp bij jong en oud. Brahim eindigde uiteindelijk vierde, maar sleepte omwille van zijn enorme populariteit, toch een platencontract in de wacht.

DIDI

Zijn debuutalbum ‘My Life Is Music’ met daarop de hitsingles ‘Turn The Music Up’, ‘I Wanna Be’ (met de medewerking van Flip Kowlier) en ‘Loco’ deed het meer dan behoorlijk, maar de echte doorbraak kwam er pas die zomer met de hitsingle ‘Didi’, een eigentijdse Brahim-bewerking van een nummer van Khaled. Deze zomersingle stond  weken in de Ultratop. Maar ‘Didi’ deed het niet alleen goed in België (zowel Vlaanderen als Wallonië) ook in Marokko, Nederland en Duitsland brak de single potten. Voor de featuring zorgde de Franse Nesse. Meteen zette Brahim een meer volwassen sound neer en werd duidelijk dat hij als muzikant veel meer in zijn mars heeft dan velen dachten!

EVOLUTION

Op zijn 3de cd Evolution laat Brahim een volwassen, internationaal geluid horen. De jongen van gisteren is een man geworden. Iemand met nieuwe doelen en andere visies. “Vroeger liet ik me teveel omringen met mensen die me verschillende richtingen wilden doen uitgaan met mijn muziek” zegt hij. “En ik deed dan ook wat er gezegd werd, omdat ik dacht dat het zo moest. Nu besef ik dat ik geen gimmicks en een circus rond me nodig heb”. En het is waar: iedereen die Evolution beluistert kan een performer horen die zelfzeker is en een eigen muzikale koers vaart zonder complexen.

I-CLIPS

Dat jaar presenteerde hij eveneens het programma ‘I-clips’ een realityprogramma van de Vlaamse televisiezender Ketnet waarin jongeren de kans krijgen elk één videoclip te laten maken waarin ze met (edel)figuranten (zoals dansers en eventueel nep-bandleden) hun groot idool naspelen.

Brahim presenteert, assisteert, figureert en coacht als mentor elke week over vier afleveringen (maandag tot donderdag) een paar kandidaten, die in stadia de audio- en visuele aspecten van twee videoclips afwerken met wisselende professionele coaches, onder meer voor zang, opname en choreografie .

10 JAAR BRAHIM

Om het feestjaar “10 jaar BRAHIM” in te zetten, mocht Brahim op 6 maart 2013 de Lotto Arena in Antwerpen in vuur en vlam zetten als support act van The Jacksons.

In 2013 viert Brahim zijn 10 jarig jubileum en eind februari bracht hij zijn nieuwe album “1984” uit.
Samen met zijn live-band stelde Brahim op woensdag 6 maart zijn nieuwe album voor in de Lotto Arena. Dit als support act van de legendarische broers Jackie, Jermaine, Marlon en Tito Jackson. Deze waren samen met hun betreurde broer Michael als The Jackson 5, later The Jacksons, één van de meest geliefde muzikale acts in de jaren zeventig en tachtig.

Het nieuwe album “1984” van Brahim heeft invloeden van Earth Wind & Fire, Kool & The Gang en zeker ook The Jacksons. Voeg daar de Soul van Brahim aan toe en je komt tot een Funky combinatie die ideaal past als support van The Jacksons.

Naast zijn tv- en radiowerk heeft Brahim het afgelopen jaar absoluut niet stil gezeten op muzikaal vlak. De singles “Be Mine Tonight” en “Get It Right” waren reeds een voorbode van het nieuwe album “1984”.

In 2013 is Brahim reeds 10 jaar actief in de muziek industrie (ref. Idool 2003)! “1984” verwijst naar het geboortejaar van Brahim, op 24/02 viert Brahim zijn 29ste verjaardag.

IN DE MIX

Brahim verdiende ook zijn sporen als presentator op één met het TOP-programma IN DE MIX. Want wat gebeurt er als je een jonge Vlaamse hiphopper samenbrengt met een icoon uit de Vlaamse muziek? Brahim zoekt het uit in een gloednieuw muziekprogramma. In In de mix maakt een hiphopper kennis met een gevestigde artiest. Soms zit er veertig jaar verschil tussen beiden en staan hun leefwerelden oneindig ver van elkaar.

Muziekiconen Bart Kaëll, Raymond van het Groenewoud, Liliane Saint-Pierre, Rita Deneve, Bart Herman, Nicole en Hugo, Paul Severs en Johan Verminnen maken kennis met rappers Kain, Walterego, Mr. Pillow, Jasine Ledoux, Don Luca, Yuboy Jeffrey, Baadasssss en Slongs. Verrassend genoeg blijkt de jonge generatie nog nooit gehoord te hebben van Raymond van het Groenewoud, Bart Kaëll en Rita Deneve. Maar anderzijds weten de gevestigde waarden meestal ook erg weinig over de jonge rapscene in ons land. Daar brengt In de mix verandering in.

Twee generaties, artistieke stijlen en culturen komen samen en wagen zich live aan een nummer van elkaar. In acht weken verzamelt Brahim zo een aantal toptracks, waar het wederzijds respect vanaf spat en die een frisse blik werpen op het Vlaamse lied.

MNM

Sinds 2011 is Brahim actief als vast presentator op radiozender MNM, waar hij eerst de Ultratop 50 en daarna het programma UrbaNice prestenteerde

Astrid en Brahim zijn sinds september terug met een gloednieuw seizoen van UrbaNice! Ook Lady S en een hele troep artiesten zijn weer van de partij. Je hoort ze elke donderdag van 21h tot middernacht op je radio.

Agenda