THE DINKY TOYS

The Dinky Toys hebben weer goesting en dat zal Vlaanderen geweten hebben. De hitmachine uit de jaren ’90  mikt op alweer een zwoele festivalzomer. Zes jaar na hun vorige reünietour en 30 jaar na de release van hun platinum debuut CD ‘The Colour of sex’, herenigen The Dinky Toys zich voor enkele exclusieve concerten in 2024.

 

Biografie

Samen met Soulsister, De Radio’s en Clouseau behoorden The Dinky Toys tot de populairste bands van de eerste helft van de jaren ‘90. Van 1991 tot en met 1994 schudden ze elk jaar dé Belgische zomerhit uit hun mouw, met “Declaración De Amor ” als orgelpunt. Tussendoor scoorden ze ook nog top 10-hits met, in totaal stonden ze maar liefst 155 weken in de Ultratop.

The Dinky Toys wisten de kracht van een tot de verbeelding sprekend imago maximaal te benutten. Voor hun kleurrijke outfits werkten ze samen met Walter Van Beirendonck, die later ook U2 van een garderobe voorzag. Ze hadden daarenboven ook nog eens een uitstekende live-reputatie. Zo wonnen ze in 1994 de Zamu-award (voorloper van de MIA’s) voor beste live-act.

Een energieke partyband met twee handenvol eigen hits die de tand des tijds met glans hebben doorstaan, zo lopen er niet veel rond. Dit feest-collectief zorgt voor stomende grove met een sound die bij elke muziekliefhebber in de smaak zal vallen. Hun mix van reggae, r&b, pop, afro beats, soul, flamenco en gospel is doorleefder, organischer en werkt aanstekelijker dan ooit.

Cocojr: “Wij Dinky Toys houden van veel muziekjes, spelen alles graag, en wie doet ons dat na? Muziek is geen wedstrijd maar we worden wel omarmd en geruggesteund door de beste backing vocals, de beste ritmesectie en de beste blazers van het land en ver daarbuiten! Geef toe, je zou voor minder goesting krijgen! We hebben onze eigen klassiekers herwerkt en letterlijk en figuurlijk nieuw leven ingeblazen. Naast 3 originele bandleden, krijgt de groep een verjonging met 9 bezielde en indrukwekkende muzikanten. Zes jaar na hun vorige single, werd op 22/04/23 hun nieuwe single “69” gereleased.

 

Discografie

My Day Will Come” (1991) – “I Can’t Keep My Hands Off You” (1992) – “Out In The Streets” (1993) – “Declaración De Amor” (1994) – “One More Try (1991) – “The Test Of Time” (1992) – “Since You’re Back In Town” (1992) – “Three Little Birds” (1993) – “Love’s Embrace” (duet met Khadja Ni) (1993)

 

Ook in 2024 zijn THE DINKY TOYS exclusief te boeken bij TTT ARTISTS.
Formules, tarieven en beschikbaarheid op aanvraag.

Full Live Band The Dinky Toys Bookings
THE DINKY TOYS boeken bij TTT ARTISTS
THE DINKY TOYS boeken bij TTT ARTISTS
Cocojr. als frontman van The Dinky Toys
THE DINKY TOYS boeken bij TTT ARTISTS
Vincent Goeminne met The DInky Toys Booking Agency
THE DINKY TOYS boeken bij TTT ARTISTS
THE DINKY TOYS boeken bij TTT ARTISTS
THE DINKY TOYS boeken bij TTT ARTISTS

Agenda

Booking & Info

    ik ga akkoord met de privacy policy