Over The Rainbow

Ibernice Macbean en Jeroen D’hoe, twee musici met verschillende achtergronden, vinden muzikale ‘chemistry’ in hun gloednieuw cross-over project “Over the Rainbow”

Ibernice Macbean, all-round vocaliste par excellence, leende haar warme en stem aan Zap Mama, Soulsister en de World Soundtrack Awards. Toen ze in 2020 en 2022 met de klassieke componist-pianist Jeroen D’hoe samenwerkte aan een “Great American Songbook” project van het Vlaams Radiokoor & de Brussels Philharmonic Soloists, ontstond instant muzikale “chemistry”. Deze willen ze verder uitbouwen in hun uniek crossover-project “Over the Rainbow” waarin ze jazz en klassieke muziek laten samenvloeien in een prachtige en persoonlijke songselectie uit “Great American Songbook” (bekend door Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Frank Sinatra en zelfs Lady Gaga) met een warme begeleiding van piano en strijkers. Jeroen zal de songs aan de piano begeleiden en van klassieke arrangementen voorzien én als ‘popprofessor’ van achter de piano de songs toelichten. Jeroen is enthousiast: “Ibernice kan álles — ze zingt romantische ballads, maar kan even goed virtuoos scatten én swingen als een bigband!”

Ibernice Macbean is een veelgevraagde zangeres in diverse genres (soul, jazz, pop) en is vocal coach van The Voice van Vlaanderen, The Masked Singer, I can See Your Voice en Belgium’s Got Talent.
Jeroen D’hoe won de Nationale Koningin Elisabeth Compositiewedstrijd (2003), componeerde in opdracht van uiteenlopende symfonische en kamermuziekensembles en werkte samen met Paul Michiels en Philip Catherine in het “It’s a Gas” project. Jeroen D’hoe is als professor Popmuziek (KU Leuven) een vaak gevraagde gast op radio (Radio 1 ‘Classic stories’, ‘Nieuwe feiten’, ‘De wereld vandaag’ en JOE ‘De Popprofessor’) en tv (VRT-journaal), waar hij actuele poptrends toelicht en songs analyseert.

Ibernice en Jeroen vinden mekaar vanuit hun zeer verschillende muzikale achtergronden én hun gezamenlijke fascinatie voor het “Great American Songbook”.

Agenda

Booking & Info

    ik ga akkoord met de privacy policy